Joris Van Droogenbroeck

De overgang van het middelbaar onderwijs naar de universiteit ervaarde ik als een echte bevrijding. Eindelijk kon ik mijn eigen keuzes maken, werd ik geconfronteerd met meer uitdaging en complexiteit, had ik minder verplichtingen en veel tijd voor engagementen in het jeugdwerk. Ik koos voor wetenschappen als een manier om de wereld beter te begrijpen. Na het behalen van mijn masterdiploma kreeg ik de opportuniteit om te doctoreren in de kwantumchemie. De  complexiteit en het onconventionele denken van dat traject trokken me sterk aan, het bureaucratische systeem van een unief veel minder. 

Na mijn doctoraat startte ik in de wondere, voor mij totaal onbekende, wereld van chemiereus BASF. Al snel ontdekte ik dat chemie meer over mensen ging dan over moleculen. Ik kreeg verantwoordelijkheden over teams en projecten in de meest uiteenlopende rollen en domeinen (productie, technische diensten, aankoop, communicatie). Zaken vormgeven, het grotere geheel overzien en mensen mobiliseren in nieuwe richtingen stonden centraal. Steeds opnieuw voelde ik de drang naar meer uitdaging. Ik behaalde een Executive MBA met een intens persoonlijk ontwikkelingstraject en werd stafmedewerker van de CEO van BASF Antwerpen. Ondanks de vele kansen die ik kreeg, voelde ik steeds sterker dat dit corporate spel niet het mijne was. Ik wou mijn loopbaan zelf in handen nemen. En zo geschiedde. 

Begin 2012 verliet ik BASF en startte ik een bedrijf op om organisaties te helpen in dialoog strategische vraagstukken aan te pakken. Wij brachten mensen bij elkaar, reikten nieuwe kaders aan, wisselden perspectieven uit, en verbonden alle elementen tot een congruent geheel. Zo ontdekte ik steeds nieuwe omgevingen, waaronder de wereld van sociaal ondernemerschap. Daar wilde ik mee aan de slag. Een opleiding tot coach wakkerde mijn interesse in de mens nog verder aan.

In 2015 startte ik Co-Vibes op. We ontwikkelden The Young Vibes, een talent incubator die ervoor zorgde dat hoogopgeleide jongeren zonder werkervaring op een zelfbewuste manier op de arbeidsmarkt konden komen. Bedrijven konden zo de kracht van getalenteerde jongeren met een onbevangen blik ervaren. In totaal werkten er 55 jongeren bij The Young Vibes en deden we opdrachten voor 75 bedrijven. 

Intussen neem ik steeds vaker de rol van groeikatalysator op, een veelzijdige rol waarin ik pioniers ondersteun om nieuwe initiatieven of slimme samenwerkingen uit te tekenen en op te zetten. Daarnaast begon ik opnieuw veel te lezen, marathons te lopen, te schilderen en piano te spelen. 

Het afgelopen decennium ontdekte en integreerde ik steeds meer dimensies van mezelf vanuit de verschillende rollen in mijn leven en vanuit vele coachingssessies en opleidingen. Thema's als multipotentialiteit, intensiteit en de ontwikkelingspsychologie van Dabrowski vormden belangrijke elementen in mijn persoonlijke zoektocht, evenals het impactvolle traject ‘Leading by Being’, dat me een belangrijke sprong dichter bij mijn essentie bracht.

Mijn onverzadigbare honger om steeds nieuwe dingen te ontdekken en te leren en om steeds nieuwe zaken te creëren, blijft een grote uitdaging in een economie waarin de instandhouding van en het voortbouwen op het gekende centraal staan. Hoe kunnen we de veelzijdigheid en de tegenstellingen in de mens en tussen mensen meer omarmen en integreren? Hoe kan het verbinden van mensen niet resulteren in een vorm van conformisme, maar net in een kleurrijk, rijk geschakeerd palet?

Deze uitdaging geldt niet alleen voor mij. Er zijn veel multiversalists die op zoek zijn om zinvol bij te kunnen dragen aan deze maatschappij. Met de opstart van Multiversity willen we daar een antwoord op bieden en zie ik zelf een kans om vele van mijn talenten en eerdere ervaringen te integreren in dit nieuwe verhaal.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x