Joris Van Droogenbroeck

Na het middelbaar ervaarde ik de universiteit als een echte bevrijding. Eigen keuzes maken, meer uitdagingen, minder verplichtingen en veel tijd voor jeugdwerk. Ik koos voor wetenschappen als een manier om de wereld beter te begrijpen en doctoreerde in het fascinerende domein van de kwantumchemie. 

Na mijn doctoraat startte ik in de voor mij onbekende wereld van chemiereus BASF. Al snel ontdekte ik dat chemie meer over mensen gaat dan over moleculen. Ik kreeg verantwoordelijkheden over teams en verandertrajecten in de meest uiteenlopende domeinen (productie, technische diensten, aankoop, communicatie). De toekomstrichting vorm geven, het grotere geheel verhelderen en mensen mobiliseren, werden  vaste onderdelen van mijn werk. Steeds opnieuw voelde ik de drang naar nieuwe  uitdagingen. Ik volgde een Executive MBA met een intens persoonlijk ontwikkelingstraject en werd stafmedewerker van de CEO van BASF Antwerpen. Ondanks de vele kansen die ik kreeg, voelde ik het kriebelen om zelf mijn pad vorm te geven. En zo geschiedde. 

Begin 2012 ruilde ik mijn corporate loopaan voor het statuut van zelfstandige en sindsdien verken ik met een grote nieuwsgierigheid manieren om een positieve bijdrage te kunnen leveren: het opzetten en begeleiden van dialoog in organisaties, het helpen uitbouwen van organisatienetwerken met maatschappelijke impact, het begeleiden van geblokkeerde situaties, transities en strategische uitdagingen in organisaties; het oprichten van  een talentincubator voor hoogopgeleide jongeren zonder werkervaring en van een loopbaancentrum voor mensen op zoek naar betekenisvol werk; het coachen en klankbord zijn voor mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en professionele uitdagingen, ...  

Ondersteund door intense persoonlijke ontwikkelingstrajecten (waaronder recent het impactvolle Leading by Being), tal van coachings en opleidingen, verrijkende ontmoetingen, veel lezen en diepgaande zelfreflectie, ontdekte ik steeds nieuwe dimensies van mezelf. Een intens proces van positieve desintegratie, zoals het zo mooi wordt beschreven door Kazimierz DÄ…browski. Ontdekken ging over in omarmen en integreren waardoor steeds meer een gevoel van evenwicht en vrijheid is ontstaan. Het inzicht in mijn eigen 'multiversalist zijn', in mijn eigen bedrading en de implicaties daarvan, vormden daarbij een cruciale doorbraak.

Het totaalaanbod van Multiversity in haar veelzijdigheid is een ideale manier om een groot deel van mijn kerntalenten in te kunnen zetten richting een positieve bijdrage, en dat in combinatie met mijn andere rollen. Zo houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn vrouw en tienerdochters, met familie en vrienden, betrokken te zijn bij lokale initiatieven, te lezen en te leren, te reflecteren en te dialogeren, te reizen en te ontdekken, te lopen (met van tijd tot tijd een marathon) en te experimenteren met schilderen en pianospelen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x