Joris Van Droogenbroeck

Na het middelbaar ervaarde ik de universiteit als een echte bevrijding. Eigen keuzes maken, meer echte uitdaging, minder verplichtingen en veel tijd voor jeugdwerk. Ik koos voor wetenschappen als een manier om de wereld beter te begrijpen. Na het behalen van mijn masterdiploma kreeg ik de opportuniteit om te doctoreren in de kwantumchemie. De complexiteit en het onconventionele denken trokken me sterk aan, het bureaucratische systeem van de universiteit veel minder. 

Na mijn doctoraat startte ik in de voor mij onbekende wereld van chemiereus BASF. Al snel ontdekte ik dat chemie meer over mensen gaat dan over moleculen. Ik kreeg verantwoordelijkheden over teams en verandertrajecten in de meest uiteenlopende domeinen (productie, technische diensten, aankoop, communicatie). De toekomstrichting vorm geven, het grotere geheel verhelderen en mensen mobiliseren, werden  vaste onderdelen van mijn werk. Steeds opnieuw voelde ik de drang naar nieuwe  uitdagingen. Ik volgde een Executive MBA met een intens persoonlijk ontwikkelingstraject en werd stafmedewerker van de CEO van BASF Antwerpen. Ondanks de vele kansen die ik kreeg, voelde ik dat dit corporate spel niet het mijne was. Ik wou mijn loopbaan zelf in handen nemen. En zo geschiedde. 

Begin 2012 verliet ik BASF en startte ik een bedrijf op om organisaties te helpen in dialoog strategische en organisatievraagstukken aan te pakken. Dialoogsessies begeleiden, mensen het grotere geheel helpen zien, perspectieven met elkaar verbinden en de status quo in vraag stellen, vormden mijn gereedschap. In die opdrachten ontdekte ik steeds nieuwe omgevingen, waaronder de wereld van sociaal ondernemerschap. Daar wilde ik mee aan de slag. Een opleiding tot coach versterkte mijn interesse in de mens nog verder.

In 2015 startte ik Co-Vibes op. We ontwikkelden The Young Vibes, een talent incubator die hoogopgeleide jongeren zonder werkervaring in staat stelde diep zelfinzicht te ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden om betekenisvol bij te dragen op de arbeidsmarkt te ontdekken. Bedrijven konden via The young Vibes de kracht van getalenteerde jongeren met een onbevangen blik en vaak onconventionele achtergronden ervaren. Intussen nam ik ook steeds vaker de rol van groeikatalysator, klankbord en coach op, waarmee ik organisaties, teams en individuen hielp rond persoonlijke uitdagingen, slimme samenwerking en organisatieontwikkeling. 

Ondersteund door intense persoonlijke ontwikkelingstrajecten (waaronder recent het impactvolle Leading by Being), tal van coachings, verrijkende ontmoetingen, veel lezen en diepgaande zelfreflectie, ontdekte ik steeds nieuwe dimensies van mezelf. Een intens proces van positieve desintegratie, zoals het zo mooi wordt beschreven door Kazimierz DÄ…browski. Ontdekken ging over in omarmen en integreren waardoor steeds meer een gevoel van evenwicht en vrijheid is ontstaan. Het inzicht in mijn eigen 'multiversalist zijn', in mijn eigen bedrading en de implicaties daarvan, vormden daarbij een cruciale doorbraak. 

Met de opstart van Multiversity willen we andere multiversalists helpen zichzelf beter te begrijpen om zo hun volle potentieel te kunnen omarmen, ontwikkelen en benutten. Tegelijkertijd willen we ook teams en organisaties helpen met het aanpakken van complexe uitdagingen, het zien van mogelijkheden en het beter benutten van hun potentieel. Het totaalaanbod van Multiversity in haar veelzijdigheid is zo een ideale manier om een groot deel van mijn kerntalenten tot uiting te kunnen brengen, en dat in combinatie met mijn andere rollen. Zo spendeer ik graag veel tijd met mijn echtgenote en onze tienerdochters, met familie en vrienden, in lokale engagementen, met lezen van zeer uiteenlopende boeken, (be)denken en dialogeren, reizen en ontdekken, lopen van marathons en experimenteren met schilderen en pianospel. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x